شهرداری چه نقشی در ساماندهی کودکان کار دارد؟
شناسه خبر: 120944 سرویس: اجتماعی
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران اقدامات شهرداری تهران برای ساماندهی و کاهش تعداد کودکان کار تشریح کرد.
سیدمحمد نقیب در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره اقدامات شهرداری تهران برای حمایت از کودکان کار گفت: در حوزه کودکان کار و خیابان در سطح شهر تهران، وظیفه اصلی به عهده سازمان بهزیستی است و شهرداری تهران هر کمکی که از دستش بر بیاید، انجام میدهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، شهرداری تهران سعی کرده از ساماندهی کودکان کار پشتیبانی کند، هم از طریق در اختیار قرار دادن ماشینها و گشتها و هم با انجام هماهنگی و همکاری برای تأمین مددکاران اجتماعی این حوزه تا مسئولان بهزیستی بتوانند جمعآوری کودکان کار را انجام دهند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: طبق آمار سازمان بهزیستی، بیش از 3000 کودک کار و خیابان از سطح شهر تهران ساماندهی شده و برخی از آنها نیز به خانوادههایشان متصل شدهاند.
وی افزود: کودکانی که از سطح شهر تهران جمعآوری میشوند، به دلیل اهمیت کرامت خود و خانوادههایشان، به مراکز منتقل نمیشوند بلکه ابتدا خانوادههای آنها شناسایی و سپس کودکان به خانوادههایشان متصل می شوند؛ اگر از سطح شهر تهران بازدید کنید، متوجه خواهید شد که آمار کودکان کار نسبت به شش ماه قبل بهطور معناداری کاهش یافته و تعدادشان در چهارراهها کمتر شده است.
نقیب خاطرنشان کرد: یکی از کارهای ویژهای که شهرداری تهران علاوه بر اقدامات مذکور انجام داده، افتتاح 39 مرکز پویاشهر در سطح مناطق 22 گانه شهر تهران است که از طریق آنها شرایط تحصیلی برای کودکان کار فراهم شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر حدود 2000 نفر از کودکان کار توسط دانشگاه شهید بهشتی و با همکاری سازمان خدمات اجتماعی، استعدادیابی تحصیلی شدهاند و برای 2000 نفر دیگر نیز سنجش روانشناسی انجام شده است، گفت: شهرداری تهران تمامی خدماتی که میتوانسته به این کودکان ارائه دهد، انجام داده و همچنین سازمان بهزیستی را در ساماندهی کودکان کار یاری کرده است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران افزود: این تمام کاری است که شهرداری تهران میتوانسته در این زمینه انجام دهد، زیرا وظیفه اصلی ساماندهی کودکان کار بر عهده سازمان بهزیستی است و شهرداری تنها در حد امکان به آنها کمک کرده است.
وی درباره حمایت از خانوادههای کودکان کار نیز گفت: وظیفه اصلی این امر نیز با سازمان بهزیستی است اما همکاران ما برای کودکانی که در مراکز پویا مشغول تحصیل هستند، تلاش کردهاند تا از آنها صیانت کنند و به خانوادههایشان از طریق بستههای معیشتی، برگزاری کلاسهای مهارتی و روانشناسی کمک کنند.
نقیب افزود: به طور کلی، برای حدود 5000 کودک کار که در مراکز شهرداری در حال تحصیل هستند، اقدامات زیادی انجام شده است و این اقدامات شامل بستههای معیشتی، کمکهای اقتصادی و همچنین برگزاری کلاسهای آموزشی و روانشناسی برای توانمندسازی خانوادهها میشود.
وی با بیان اینکه حمایت از خانوادههای کودکان کار عمدتاً از طریق خیرین انجام میشود، تصریح کرد: مراکز پویا شهر تحت مدیریت شهرداری نیستند و خیرین در مناطق مختلف کشور این مراکز را اداره و اکثر هزینههای آنها را تأمین میکنند در واقع شهرداری تهران زیرساختهای لازم را در اختیار خیریهها قرار میدهد و بقیه حمایتها توسط خیرین انجام میشود.