کشتی فرنگی و معجزه المپیک

شناسه خبر: 43691 سرویس: ورزشی

پیکارهای کشتی فرنگی قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان و آن هم قبل از بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو برای تیم ایران با ۳ مدال برنز و سه سهمیه المپیکی به پایان رسید.


پایانی که آغاز یک ماراتن سخت تا بازی‌های المپیک خواهد بود و کشتی فرنگی ایران ۸ ماه مفید فرصت دارد تا با تغییر رویکرد و برنامه‌ریزی در بزرگترین آوردگاه ورزش جهان به موفقیت برسد اما اینکه در این شرایط انتظار کسب ۳ مدال طلا همچون بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن را داشته باشیم، انتظاری نابجا از کشتی فرنگی در شرایط فعلی است و باید بر اساس واقعیت‌ها برنامه‌ریزی کرد و ضعف‌ها را پوشش داد.

به طور حتم کسب ۳ مدال برنز بعد از پشت‌سر گذاشتن سالی کابوس‌وار در کشتی کشور صعود از رده یازدهم به چهارم جهان و ۳ سهمیه المپیک می‌تواند نقطه امیدی برای کشتی ایران باشد. اما مهمتر از همه معرفی و حضور چند جوانان بی‌نام و نشان در رقابت‌های قهرمانی جهان و آن هم پیش از بازی‌های المپیک است که می‌تواند نقطه عطفی برای کشتی کشورمان باشد.

به طور حتم جوانانی همچون علیرضا نجاتی، محمد هادی ساروی، میثم دلخانی، امین کاویان‌پور، میثم ناصرپور و سایر مدعیان جوانی که فرصت حضور در رقابت‌های جهانی را پیدا نکردند حاصل توجه به استعدادها و نسل جدید کشتی کشور هستند که در صورت اعتماد به آنان و تجربه میادین بزرگ ورزشی می‌توانند در بزرگترین میادین جهانی و المپیک افتخار آفرینی کنند.

«علیرضا نجاتی» که از شهر قم پای به پیکارهای جهانی گذاشت دارنده مدال برنز جوانان و نوجوانان جهان است و مدال ارزشمند برنز بزرگسالان جهان را که در میان همه مدعیان و عنوان‌دار جهان به دست آمد را باید به کلکسیون افتخارات او افزود. او نشان داد که میتواند مهره‌ای قابل اتکا برای محمد بنا در توکیو باشد.

مدال برنزی که محمدعلی گرایی و سعید عبدولی در وزن‌های ۷۷ و ۸۲ کیلوگرم کسب کردند حتی می‌توانست با کمی هوشیاری و ذکاوت به مدال طلا تبدیل شود و یا امیرقاسمی منجزی که هر چند نخستین میدان جهانی خود را تجربه می‌کرد اما با کوله‌باری از تجربه در دیدار رده‌بندی به راحتی مدال برنز را به حریف عنوان‌دار استونیایی خود تقدیم کرد.

از سوی دیگر نباید از کشتی‌های خوب محمدهادی ساروی و رامین طاهری گذشت که در صورت داشتن آمادگی جسمانی بهتر به طور حتم می‌توانستند مقابل حریفان قدرتمند ارمنستانی (آرتور آلکسانیان) و آلمانی (دنیس کودلا) پیروز از میدان خارج شوند.

آنچه که مسلم است شرایط کشتی دنیا نسبت به ۸ سال گذشته و المپیک ۲۰۱۲ لندن به طور کلی تغییر پیدا کرده و متحول شده است و با توجه به ماندگاری این رشته در المپیک، کشورها سرمایه‌گذاری سنگینی را در این رشته انجام دادند و حتی اکنون شاهدیم که کشوری مانند چین هم در رقابت‌های جهانی مدال می‌گیرد اما متاسفانه ما طی این سال‌ها آن پیشرفتی را که باید داشته باشیم را نداریم چرا که نتوانسته‌ایم خود را با قوانین و مقررات جدید به خصوص در کشتی فرنگی وفق دهیم که شاهد این مدعا نداشتن حتی یک فینالیست از پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۶ اوزان غیرالمپیکی در بوداپست مجارستان و یا شکست‌های غیر قابل باوری که کمتر کسی انتظار آن‌را داشت.

نگاهی به شکست‌های ملی‌پوشان:
شکست ۸ بر صفر «پویا ناصرپور» برابر «الهام بهرام‌اف» دارنده مدال طلای آسیا از ازبکستان در وزن ۵۵ کیلوگرم، شکست «علیرضا نجاتی با نتیجه ۱۰ بر یک برابر «کنیچیرو فومیتا» قهرمان جهان از ژاپن در وزن ۶۰ کیلوگرم، شکست «میثم دلخانی» با نتیجه ۴ بر ۲ مقابل «استپان ماریانیان» دارنده مدال طلای جهان از روسیه و شکست ۷ بر ۵ او برابر «اسلاویک گالستیان» از ارمنستان در وزن ۶۳ کیلوگرم، شکست ۹ بر صفر «حامد تاب» مقابل «اسماعیل بوررو مولینا» قهرمان جهان و المپیک از کوبا با نتیجه ۹ بر صفر در وزن ۶۷ کیلوگرم، شکست «امین کاویانی‌نژاد» برابر «لوری لومادزه» از گرجستان با نتیجه ۹ بر یک در وزن ۷۲ کیلوگرم، شکست «محمدعلی گرایی» مقابل «الکس بیوربرگ کسیدیس» از سوئد با نتیجه ۹ بر یک در وزن ۷۷ کیلوگرم، شکست «سعید عبدولی» برابر «رفیق حسین‌اف» از جمهوری آذربایجان با نتیجه ۸ بر ۵ در وزن ۸۲ کیلوگرم، شکست «رامین طاهری» برابر «دنیس کودلا» دارنده مدال نقره جهان و برنز المپیک از آلمان با نتیجه یک بر یک در وزن ۸۷ کیلوگرم، شکست ۴ بر ۳ «محمدهادی ساروی» برابر «آرتور آلکسانیان» دارنده مدال طلای جهان و المپیک از ارمنستان در وزن ۹۷ کیلوگرم و شکست او برابر «جنگ ایلدیم» دارنده مدال برنز المپیک و جهان از ترکیه با نتیجه ۷ بر ۵ و در نهایت ۲ شکست «امیرقاسمی منجزی» نماینده وزن ۱۳۰ کیلوگرم ایران مقابل «اسکار پینو هیندس» دارنده مدال برنز جهان از کوبا با نتیجه ۶ بر ۲ و شکست ۸ بر صفر برابر «هیکی نابی» دارنده مدال نقره المپیک و ۳ مدال طلا، نقره و برنز جهان از استونی ۱۳ شکست ملی‌پوشان کشتی ایران در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ بود.

اگر شکست نمایندگان کشورمان برابر کشتی‌گیران عنوان‌داری همچون فومیتا ژاپنی، بوررو کوبایی، ماریانیان روسی و الکسانیان ارمنستانی بگذریم در ۹ مبارزه دیگر نمایندگان کشورمان به طور حتم توانایی شکست حریفان خود را داشتند و شاید عللی همچون فضای سنگین مسابقات، نداشتن تمرکز، مصدومیت و از همه مهمتر خودباوری و ضعف فنی سبب شد تا ملی‌پوشان نتوانند نتیجه لازم را بگیرند. البته در مبارزه دلخانی با ماریانیان روس و یا ساروی برابر آلکسانیان ارمنستانی نمایندگان کشورمان با نتیجه بسیار نزدیک، مبارزه را واگذار کردند.

محمد بنا طی ۸ ماه آینده چاره‌ای جز استفاده از همه ظرفیت‌های کشتی در کنار برخی فرنگی‌کاران با تجربه را در بازی‌های المپیک ندارد. به نظر میرسد طی این مدت ضمن توجه به شرایط روحی و روانی ملی‌پوشان باید در آوردگاه‌ها و تورنمنت‌های بین‌المللی نمایندگان کشورمان حضور پررنگی را داشته باشند تا ضمن رویارویی با مدعیان جهانی در کشتی فرنگی به خودباوری لازم برسند.





منبع:ایرنا



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی