ظریف در بیاریتز؛ ایران و آمریکا با میانجی گری مکرون مذاکره می کنند؟
شناسه خبر: 37465 سرویس: سیاسی
در اقدامی کم سابقه، وزیر امور خارجه کشورمان به شهر محل برگزاری اجلاس جی 7 رفته است. به نظر می رسد مذاکره در حاشیه این نشست هدف از این سفر غیرمنتظره بوده باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تایید کرده است که به دعوت وزیر امور خارجه فرانسه، ظریف برای ادامه رایزنی ها درخصوص ابتکارات اخیر میان روسای جمهور ایران و فرانسه، وارد شهر بیاریتز محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت شد. او تاکید کرده که در این سفر با هیات آمریکایی ملاقات یا مذاکره ای صورت نخواهد گرفت. یک منبع آگاه در کاخ سفید هم این خبر را تایید کرده است.
سید عباس موسوی همچنین توضیح داده، محمدجواد ظریف در راستای اجرای تعهدات برجامی اروپا و اعضای ۱+۴ و همچنین ابتکاری که بین روسای جمهور ایران و فرانسه در جریان است ساعاتی پیش به دعوت وزیر خارجه فرانسه به شهر بیاریتز محل برگزاری اجلاس جی هفت رفت تا جزئیات این طرح مجدد بررسی شود. به گفته او، ظریف پس از توقف کوتاه در شهر بیاریتز، امشب مجدد به تهران بازمیگردد تا در راس هیئتی سیاسی عازم پکن شود.
با اینکه تاکید دو طرف بر عدم مذاکره ایران و آمریکا به صورت مستقیم است، بیاریتز فرانسه شهری است که اکنون دونالد ترامپ نیز در آن حضور دارد و پیش از این اخباری درباره مذاکرات ترامپ و مکرون درباره ایران منتشر شده بود.
پاسخ ترامپ به پرسش خبرنگاران درباره گزارشهای منتشر شده از سفر ظریف به بیاریتز هم این است: اظهار نظری نمیکنم. بنابراین همه این شواهد احتمال انتقال پیام در جریان این سفر را بیشتر می کند.
به این ترتیب هواپیمای A321 که برخی رسانههای غربی مدعیاند در شهر بیاریتز فرانسه، محل برگزاری نشست گروه هفت فرود آمده است، حامل محمدجواد ظریف است تا شاید با واسطه فرانسوی ها در این شهر با واشنگتن تبادل پیام صورت بگیرد.
پای مذاکرات محرمانه در میان است؟
پیش از علنی شدن سفر ناگهانی ظریف به فرانسه، خبرنگار کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک دیپلمات غربی مدعی شد که ظریف وارد شهر بیاریتز شده و قرار است در حاشیه اجلاس گروه ۷ دیدارهایی داشته باشد. به نوشته خبرگزاری رویترز، ترامپ از اظهار نظر در مورد گزارشهای منتشرشده مبنی بر سفر ظرف به بیاریتز خودداری کرده است.
هنوز جزئیات بیشتری از مذاکرات ظریف منتشر نشده است اما اینکه وزیر خارجه در کمتر از یک هفته برای دومین بار به فرانسه سفر می کند، نشان دهنده مذاکرات فشرده میان تهران و پاریس و شاید طرف آمریکایی درباره تنش در خلیج فارس است.
آخرین خبرها حکایت از این دارد که وزرای خارجه ایران و فرانسه درحال مذاکره در محل اجلاس جی 7 هستند. احتمال می رود، گفتگوهای سران کشورهای عضو گروه هفت درباره ایران، موضوعی باشد که در حال انتقال به وزیر خارجه کشورمان است.