معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی:
زمان پوست اندازی اقتصادی رسیده است
شناسه خبر: 10481 سرویس: اقتصادی
معاون وزیر تعاون کار، رفاه و تأمین اجتماعی با بیان اینکه سوال این است که در حوزه اقتصاد چه نظام اختصاصی تعریف کردهایم، گفت: همچنان بر سر همان نظام سالهای پیش هستیم، اما حالا زمان پوست اندازی درحوزه اقتصاد رسیده است.
به گزارش آیان نیوز، عیسی منصوری، معاون وزیر تعاون کار، رفاه و تأمین اجتماعی در همایش تجلیل و تکریم از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور، گفت: حوزه من در وزارت کار توسعه کارآفرینی و اشتغال است. در این دورهای که کشور تجربه میکند باید بیش از گله از هم، یکدیگر را تقویت کنیم تا همافزایی اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: اگر ما درمورد استقلال و هژمونی قدرت حرف میزنیم باید قواعد را بشناسیم و علائم تمدن و فرهنگمان را همه جا ببینیم. در حوزه فرهنگ و دین ما از ابتدای انقلاب نظام حکمرانی تعریف کردیم، در حوزه قدرت ما در ابتدا توانایی زیادی نداشتیم و حالا رشد کردیم و اوج گرفتیم، ما برای این قدرت نظام اختصاصی خودمان را داریم.
منصوری با بیان اینکه سوال این است که در حوزه اقتصاد چه نظام اختصاصی تعریف کردهایم، گفت: همچنان بر سر همان نظام سالها پیش هستیم اما حالا زمان پوست اندازی در حوزه اقتصاد رسیده است.
به گفته او کارآفرین باید ریسک پذیر باشد، امروز هم به عنوان مؤلفه اول تغییر نظام اقتصادی باید ببینم بحث مالکیت بخش خصوصی چیست؟
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ادامه داد: اگر قرار است ما هم هژمونی مختص خودمان را داشته باشیم در گام اول رفتارهای ما رفتارهای نظامیگری خواهد بود و در قسمت بعدی رفتاریهای فرهنگی و طبیعتاً در زمان بعدی نوبت به توسعه است.
او افزود: اگر قرار است پوست اندازی اتفاق بیفتد باید تحول اساسی باشد، در صورتی هنوز در کشور ما نحوه تبدیل دانش به اقتصاد شکل نگرفته است. از طرفی یکی از معیارهای مردمی بودن اقتصاد مشارکت اقتصادی مردم است اما این در کشورمان صورت نمیگیرد و همین باعث میشود که رشد اقتصادی کافی نباشد.
منصوری گفت: در حال حاضر در چند حوزه کار میکنیم تا یک نظام حکمرانی خوب در حوزه اقتصادی را پایه گذاری کنیم، امروز در حال کار روی آن با بخش خصوصی هستیم و سند ملی اشتغال در برنامه جدید توسعه تدوین شده است که محور آن بر کارآفرینی است.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اظهار کرد: ما در دراز مدت میتوانیم بهرهورتر باشیم اما نظام تأمین مالی کشور نظام مناسبی نیست، امیدواریم نه قوانین کلی بلکه اسکیل ها و روندها تغییر کند و اصلاح شود.
به گفته او، تلاش ما بر این است که آرام آرام روشهای قدیمی جای خود را به روشهای جدید دهند، به نظر میرسد که دیدگاه مسئولان بخشهای دیگر از جمله قوه قضائیه نیز در حال تغییر نگاه نسبت به کارآفرینی و سرمایه گذاری است.