درگیری‌های نابلس؛ راهبرد تهاجم حداکثری رژیم اسرائیل در قبال گروه‌های مقاومت فلسطینی به چه معناست؟

شناسه خبر: 107484 سرویس: بین الملل

با نگاهی به رویکرد تهاجم حداکثری کابینه یائیر لاپید در قبال فلسطینیان ساکن در نوار غزه و کرانه باختری می توان دریافت که راهبرد اخیر تنها در سایه دریافت ضمانت های امنیتی قوی از آمریکا امکان عملیاتی شدن یافته است.


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در فاصله کمتر از 48 ساعت از توافق جهاد اسلامی فلسطین و رژیم صهیونیستی بر سر برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و غزه، در ساعات ابتدایی صبح روز 3 شنبه شاهد یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به نابلس و شهادت ابراهیم نابلسی فرمانده گردان‌های الاقصی شاخه نظامی فتح و 2 همرزم وی بودیم. این تهاجم علاوه بر شهادت 3 تن از فرماندهان ارشد گردان‌های مقاومت اسلامی در کرانه باختری بیش از 40 مجروح برجای گذاشته است.
درگیری‌های صبح روز سه شنبه در نابلس از آن‌رو مهم است که این بار فرماندهان ارشد شاخه‌های نظامی جنبش فتح در معرض حمله نظامیان صهیونیست قرار گرفتند. این اقدام تروریستی در شرایطی است که از مدت‌ها قبل روند همکاری‌های امنیتی میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی احیا شده است و این اقدام می‌تواند توافقات امنیتی حاکم میان محمود عباس و اسرائیل را تحت تاثیر قرار داده و زمینه ظهور و بروز مجدد اعتراضات اجتماعی در میان ساکنین کرانه باختری را علیه حکمرانی طولانی‌مدت ابومازن رقم زند.
با این حال سوال کلیدی آن است که تل‌آویو با چه توجیهی در مقطع زمانی کنونی رویکردی تهاجمی را در قبال فلسطینیان و گروه‌های مقاومت در نوار غزه و کرانه باختری اتخاذ کرده است؟
در نگاه نخست به نظر می‌رسد نمی‌توان رویکرد تهاجم حداکثری هفته‌های اخیر اسرائیل در قبال فلسطینیان را بدون اخذ ضمانت‌های امنیتی و نظامی لازم از واشنگتن تبیین نمود، به ویژه از آن رو که حملات اخیر با فاصله زمانی اندکی از سفر منطقه‌ای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به منطقه و دیدار از سرزمین‌های اشغالی و بیت‌اللحم صورت پذیرفته است. بایدن در جریان سفر خود به سرزمین‌های اشغالی نشان داد که کاخ سفید بر ادامه همکاری‌های امنیتی خود با تل‌آویو پافشاری داشته و قصد ندارد تا تغییری راهبردی را در قبال حمایت‌های خویش از اسرائیل ایجاد نماید.
از سوی دیگر دیدارهای پرشمار مقامات ارشد امنیتی و نظامی اسرائیل و آمریکا در هفته‌های اخیر بیانگر تبادل دقیق اخبار و اطلاعات حول مهم‌ترین منابع تهدیدساز علیه اسرائیل به شمار می‌روند. با اندکی دقت در نحوه ترورهای فرماندهان ارشد جهاد اسلامی همچون شهید تیسیر الجعبری و شهید خالد منصور که هر دو در منازل خود با بهره‌گیری از به‌روزترین فناوری‌های نوین اطلاعاتی و نظامی به شهادت رسیدند می‌توان دریافت که در پس سفر بایدن به سرزمین‌های اشغالی توافقی مهم میان کابینه یائیر لاپید نخست‌وزیر موقت اسرائیل و جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا رقم خورده است.
از سوی دیگر نباید این نکته را از نظر دور داشت که با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات کنست اسرائیل در روز 10 آبان احساس ترس در میان اعضای کابینه کنونی رژیم صهیونیستی نسبت به احتمال بازگشت مجدد نتانیاهو به راس قدرت در حال تقویت‌شدن بوده است.
درگیری‌های نابلس؛ راهبرد تهاجم حداکثری رژیم اسرائیل در قبال گروه‌های مقاومت فلسطینی به چه معناست؟

بدون تردید وجود پرونده‌هایی چون برجام و چالش‌های امنیتی پیرامون این رژیم به ویژه نحوه مواجهه با گروه‌های مقاومت فلسطینی به وضوح می‌توانند به بهانه نتانیاهو به منظور نقد عملکرد کابینه کنونی این رژیم در رسانه‌ها مبدل شوند.
از همین رو به نظر می‌رسد کابینه یائیر لاپید با همراهی بنی گانتس وزیرجنگ خود می‌کوشند تا با اتخاذ راهبرد تهاجم حداکثری در برابر منابع تهدید این رژیم همچون گروه‌های مقاومت فلسطینی به افکار عمومی سرزمین‌های اشغالی نشان دهند که کابینه کنونی حتی بیش از نتانیاهو به تامین دغدغه‌های امنیتی آنها اهتمام دارد و ترور همزمان رهبران ارشد گروه‌های مقاومت فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه نمود عینی عملگرایی کابینه حاضر در برابر تهدید گروه‌های مقاومت فلسطینی به شمار می‌رود.
پس از یک دوره افول ناشی از بروز اختلاف نظرها در کابینه کنونی رژیم صهیونیستی که به جدایی بنت از حزب متبوعش یمیناه و اعلان انحلال پارلمان این رژیم منجر شد اکنون به نظر می‌رسد کابینه یائیر لاپید می‌کوشد تا با اتخاذ راهبردی تهاجمی در قبال تهدیدات محیط امنیت پیرامونی این رژیم در لبنان، سوریه، کرانه باختری و نوار غزه بار دیگر جایگاه احزاب چپ و میانه‌رو را در نزد افکار عمومی اسرائیل ارتقا بخشیده و فرصت بازگشت نتانیاهو به راس هرم قدرت را از وی سلب نماید.
در این میان به نظر می‌رسد کاخ سفید نیز ترجیح می‌دهد تا از خلل تقویت همکاری‌های خود با کابینه لاپید و حمایت حداکثری از راهبردهای امنیتی وی زمینه پیروزی جناح چپ- میانه‌رو را در انتخابات آتی پارلمان اسرائیل افزایش دهد، به ویژه که اختلاف‌نظرها میان نتانیاهو و بایدن در سال‌های اخیر پس از حمایت‌های آشکار نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی از دونالد ترامپ در جریان انتخابات گذشته ریاست‌جمهوری آمریکا انگیزه مضاعفی را به بایدن بخشیده تا با تحکیم همکاری‌های امنیت منطقه‌ای میان واشنگتن و تل‌آویو با آرامش خاطر بیشتری گام درکارزارهای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا بگذارد.
در مجموع به نظر می‌رسد راهبرد تهاجم حداکثری کابینه کنونی رژیم صهیونیستی خواه ناشی از معادلات سیاست داخلی اسرائیل و یا تهدیدات امنیتی گروه‌های مقاومت فلسطینی بیانگر این حقیقت است که سران رژیم اشغالگر قدس در خلال سفر بایدن به فلسطین اشغالی ضمانت‌های امنیتی مهمی را دریافت کرده‌اند که نتایج آن را می‌توان در حمله همه‌جانبه اخیر به نوار غزه و موج دستگیری رهبران گروه‌های مقاومت فلسطینی در شهرهای جنین، نابلس و الخلیل در کرانه باختری مشاهده کرد.



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی