دستاوردی مهم؛حمایت سازمان اوقاف از دانشبنیانهای حوزه پزشکی
شناسه خبر: 116193 سرویس: فرهنگی
حمایت فکری، اقتصادی و مشاورهای از جوانانی که دغدغه خدمت به کشور و رشد و تعالی دارند، یکی از برنامههای قابل توجهی است که بخشهایی از جمله سازمان اوقاف به آن ورود کرده و دستاوردهای ارزشمندی رسیدهاند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سازمان اوقاف و امور خیریه با رویکردی جدید و با هدف خروج از سیستم سنتی اجارهداری و حرکت به سوی اقتصاد مبتنی بر دانش، اقدامات مهمی در حوزههای گوناگون انجام داده است. این سازمان به دنبال ایجاد اشتغال و بهرهگیری از شرکتهای دانش بنیان در راستای ایجاد زنجیرههای مختلف اقتصادی در کشور است.
یکی از این رویکردها، مولدسازی موقوفات و سرمایهگذاری منابع حاصل از این موقوفات در شرکتهای دانشبنیان و حوزههای پزشکی، درمانی، کشاورزی، اقتصادی، زیست محیطی و... تعریف میشود.
فعالیت در حوزه پزشکی؛ از تأمین نیاز داخلی تا صادرات جهانی
در این راستا، سازمان اوقاف در قالب تور یک روزه که برای اصحاب رسانه تدارک دید، یکی از موقوفاتی را که به شرکتهای دانشبنیان در حوزه دستاوردهای پزشکی و درمانی اختصاص داده شدهاند را معرفی کرد. «کارخانه نوآوری فناوران سلامت تپش» از تعدادی جوان تحصیلکرده و مطرح تشکیل شده که دغدغه بالایی برای فعالیت در حوزه درمانی دارند.
ورود سازمان اوقاف به عنوان حامی فکری و اقتصادی و همچنین ایجادکننده زمینه برای تلاش جوانان و به ثمر نشستن دانش آنها، در این موقوفه بسیار مهم و قابل توجه بود. درواقع سازمان اوقاف و امور خیریه زمینهای برای تلاش حرفهای و تخصصی جوانان فراهم کرده تا محصولاتی در حوزه پزشکی ضمن توجه به قواعد و ضوابط تولید تجهیزات درمانی و پزشکی تولید شود.
کارخانه نوآوری فناوران سلامت تپش در زمینی به مساحت یک هزار و 500 مترمربع در بخشی از حاشیه شهر پردیس احداث شده است؛ زمینی که وقف تولید لوازم درمانی شده تا در عین تأمین نیاز داخلی در این حوزه، به عنوان تنها کلین روم (CleanRoom) اشتراکی - اختصاصی کشور شناخته شود.
در این شرکت دانش بنیان محصولاتی از قبیل سرنگ اینفلیتور، همو کلیپس پلیمری، شریان بند رادیل، سیم استرنوم، پنس نمونهبرداری آندوسکوپی، رابط تزریق، کیت تست و قلم کوتر تولید میشود؛ محصولاتی که تا پیش از این از کشورهای دیگر وارد میشد، اما امروز با فعالیت این شرکت دانش بنیان تا اندازهای ما را به خودکفایی رساند.
توجه به بخش درمان و سلامت کشور
حسن حجتی، رئیس اداره امور مجامع و شرکتهای وابسته سازمان اوقاف و امور خیریه، در این باره به خبرگزاری تسنیم میگوید: شرکتهای وابسته به موقوفات از دانش و توانمندی اشخاص حقیقی و حقوقی بهره میبرند و به حوزههای مختلف اقتصادی ورود پیدا میکنند. برای مثال، یکی از حوزههایی که سازمان اوقاف به آن توجه ویژه دارد، حوزه درمان و سلامت است. ما در این زمینه شرکتهای فعالی داریم که در حال تولید تجهیزات پزشکی هستند.
البته نکته قابل توجه این است که سازمان اوقاف در این حوزه توانسته به ارزآوری نیز دست یابد. از جمله شرکتهای فعال در حوزه سلامت میتوان به «سلام فناوران سلامت تپش»، «دانش سلامت کوثر» و «رناپ» اشاره کرد. این شرکتها در زمینه درمان و تولید تجهیزات پزشکی فعالیت دارند. هدف اصلی سازمان، علاوه بر مولدسازی موقوفات، ارائه خدمات به بیماران نیازمند و ایجاد اشتغال در این حوزههاست.
حجتی در این باره تصریح میکند: سازمان اوقاف بر اساس سه اصل مهم فعالیت میکند شامل حفظ موقوفات، کسب منفعت و همچنین بهرهوری در حوزههای مختلف اقتصادی، به ویژه درمان و سلامت.
نتیجه جدی گرفتن و پرورش ایدههای فناورانه و نوآورانه
شتابدهنده تپش در سال 1398 با هدف ایجاد بستر مناسب پرورش ایدههای فناورانه و نوآورانه در حوزه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد. سرمایه گذاری در ایده تولید محصولات هدفگذاری شده در قالب ایجاد شرکتهای مستقل و محصول محور در دستور کار ابتدایی شرکت بود. تجربه حضور در صنعت تجهیزات پزشکی خیلی زود مدیران را به این باور رساند که موفقیت ایدهها در این صنعت حساس تنها به واسطه حمایت صفر تا صدی از مرحله تولید ایده تا مرحله تجاریسازی دانش فنی میسر خواهد بود.
استودیو تجهیزات پزشکی تپش با هدف ایجاد بستر مناسب ایدهسازی، پردازش داده و تحقیق و توسعه در ساخت مدلهای اولیه و همین طور کارخانه نوآوری تپش با هدف ایجاد بستر حرفهای تولید و تجاریسازی محصولات با در نظر گرفتن تمام قوانین و ضوابط تولید تجهیزات پزشکی ایجاد شد.
تمام این تلاشها منجر به این شد که امروز گروه شرکتهای تپش موفق شده است ضمن در اختیار داشتن سهم قابل توجهی از حجم بازار تجهیزات پزشکی به واسطه تولید داخلی، سبدی از محصولات را در حوزههای مختلف پزشکی در مراحل متعدد تجاریسازی ارائه دهد.