چه کسانی در سال ۹۷ از قطار دولت پیاده شدند؟
شناسه خبر: 14856 سرویس: سیاسی
در این گزارش، این عزل و نصبها در دولت در سال 97 را میخوانید:
* انتصاب صاحب نظر در شورای رقابت
اولین انتصاب در هشتم اردیبهشت انجام شد؛ حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور، طی حکمی «محسن بهرامی ارض اقدس» را به عنوان «صاحب نظر در امر تجارت به عضویت شورای رقابت» منصوب کرد.
محمدرضا نعمتزاده، حسین محمدنبی، مسعود برومند و مظفر اعوانی به پیشنهاد رئیس سازمان ملی استاندارد ایران و با حکم رئیسجمهور به عضویت یک دوره چهارساله در شورای عالی استاندارد منصوب شدند.
در جلسه عصر یکشنبه 31 تیر هیئت دولت که به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیسجمهور برگزار شد، استاندار پیشنهادی خراسان شمالی از هیئت وزیران رأی اعتماد گرفت. اعضای دولت محمدرضا خباز را به عنوان استاندار خراسان شمالی منصوب و از زحمات و خدمات استاندار پیشین تشکر کردند.
رئیسجمهور، خباز را از چهرههای فعال و مؤثر دانست که همواره در مسئولیتهایی که به عهده گرفته، موفق بوده است.
* انتصاب همتی به ریاست بانک مرکزی
حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور، 3 مرداد در حکمی «عبدالناصر همتی» را بنا به پیشنهاد وزیرامور اقتصادی و دارایی و تصویب هیئت وزیران، به عنوان رئیس کل بانک مرکزی منصوب کرد.
* رفتن ربیعی از دولت و تعیین سرپرست برای وزارت کار
پس از استیضاح و رای منفی قوه مقننه به وزارت علی ربیعی(وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در 17 مردادماه و رفتن وی از این وزارتخانه، «انوشیروان محسنی بندپی» که معاونت این وزارتخانه و ریاست سازمان بهزیستی کشور را عهدهدار بود، در حکمی توسط رئیسجمهور به سرپرستی این وزارتخانه منصوب شد.
* نماینده رئیسجمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
رئیسجمهور در حکمی «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیرکشور را به عنوان «نماینده رئیسجمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز» منصوب کرد.
* برکناری وزیر اقتصاد، تعیین سرپرست
مسعود کرباسیان در جلسه استیضاح که 4 شهریور برگزار شد، موفق به جلب اعتماد مجلس برای ابقا در وزارت اقتصاد و امور دارایی نشد و دومین وزیری شد که پس از استیضاح از دولت رفت.
رئیسجمهور نیز در حکمی «سید رحمت الله اکرمی» را به سرپرستی وزارت اقتصاد منصوب کرد.
* انتصاب مشاور رئیسجمهور در امور بانکی
روحانی 22 شهریور، طی حکمی «ولیالله سیف» که قبل از عبدالناصر همتی، عهدهدار ریاست کل بانک مرکزی بود را طی حکمی به عنوان مشاور رئیسجمهور در امور پولی و بانکی منصوب کرد.
* حکم جدید برای رحمانی فضلی
رئیسجمهور طی حکمی «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیرکشور را به سِمت «رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور» منصوب کرد.
* انتصاب رئیس نظام مهندسی
روحانی 19 مهر 97 به پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت و در حکمی «داریوش اسماعیلی» را برای مدت 3 سال به عنوان "رئیس شورای مرکزی و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن" منصوب کرد.
* انتصاب در صندوق نوآوری و شکوفایی
رئیسجمهور و رئیس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی 23 مهر، در حکمی «علی وحدت» را به عنوان « عضو و رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی» منصوب کرد.
* انتصاب در ستاد مبارزه با مواد مخدر
روحانی 24 مهر، در حکمی «اسکندر مومنی» را به سمت «دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر» منصوب کرد.
* استعفای آخوندی؛ انتصاب اسلامی
روحانی 28 مهر با استعفای عباس آخوندی(وزیر وقت راه و شهرسازی) موافقت و در حکمی محمد اسلامی(استاندار مازندران) را به سرپرستی این وزارتخانه منصوب کرد.
این سومین وزیر بود که در سال 97 در دولت جابجا شد و رفت.
* استعفای شریعتمداری؛ انتصاب رحمانی
جابجایی و رفتوآمد وزرا در دولت ادامه داشت و محمد شریعتمداری (وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت) چهارمین وزیری بود که استعفا داد. روحانی هم با استعفای وی موافقت کرد و در حکمی رضا رحمانی را به سرپرستی وزارت صمت منصوب کرد.
متن حکم سرپرست وزارت صمت که بعد از حکم سرپرست وزارت راه منتشر شد، اینجا قابل مشاهده است
* رای اعتماد به 4 وزیر
رئیسجمهور در نامهای در تاریخ 29 مهر، چهار وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد.
1- وزارت امور اقتصادی و دارایی، فرهاد دژپسند 2- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری 3- وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی و 4- وزارت صنعت، معدن و تجارت، رضا رحمانی وزرای پیشنهادی به مجلس بودند.
مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پنجم آبان به وزرای پیشنهادی دولت رای اعتماد دادند و روحانی در احکام جداگانهای، محمد اسلامی به عنوان وزیر "راه و شهرسازی"، محمد شریعتمداری به عنوان «وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، رضا رحمانی به عنوان «وزیر صنعت، معدن و تجارت» و فرهاد دژپسند به عنوان «وزیر امور اقتصادی و دارایی» منصوب کرد.
* انتصاب 6 عضو هیئت عامل صندوق شکوفایی و نوآوری
رئیسجمهور 23 آبان، طی حکمی رضا ملکزاده، مهدی کشمیری، مهدی الیاسی، سعید نمکی، محمدصادق خیاطیان یزدی و نصراله جهانگرد را به عنوان عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی منصوب کرد.
روحانی 23 مهر، در حکمی علی وحدت را به عضویت و ریاست هیئت عامل این صندوق منصوب کرده بود.
* مسئولیت جدید برای وزیر اسبق اقتصاد
در ادامه انتصابات در دولت در آبان 97، رئیسجمهور، علی طیبنیا (وزیر اسبق اقتصاد) را به عضویت در شورای پول و اعتبار منصوب کرد.
متن حکم روحانی که چهارشنبه سیام آبان منتشر شد، به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر علی طیب نیا
به استناد ماده (15) قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران و پیشنهاد رئیس کل محترم بانک مرکزی ، نظر به تخصص و تجربیات جناب عالی به موجب این حکم به عنوان "عضو شورای پول و اعتبار " منصوب می شوید.
توفیق شما و سایر اعضای محترم آن شورا را در انجام وظایف محوله با رعایت اصولی قانون مداری، اعتدال گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید، از خداوند متعال مسالت می نمایم.
* رای اعتماد دولت به 4 استاندار
در جلسه صبح چهارشنبه 7 آذر، هیئت دولت که به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور جلسه داشت، آقایان احمد حسین زادگان، محمدعلی شجاعی، محمدرضا پورمحمدی و محمدصادق معتمدیان را به ترتیب به عنوان استانداران مازندران، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی تعیین کردند.
* انتصاب رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی
رئیسجمهور 18 آذر ماه، بنا به پیشنهاد اعضای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران و انتخاب وزیر جهاد کشاورزی، طی حکمی «شاهرخ رمضاننژاد» را به ریاست سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
* رای اعتماد به 3 استاندار جدید
هیئت دولت در جلسه روز چهارشنبه 21آذرماه، عزیزالله شهبازی، به انوشیروان محسنی بندپی و علیرضا آشناگر به ترتیب به عنوان استانداران استانهای البرز، تهران و سمنان رای اعتماد دادند.
* دبیر هیئت عالی گزینش کشور منصوب شد
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، 27 آذر 97، طی حکمی حجتالاسلام ناصر نقویان را به عنوان «دبیر هیئت عالی گزینش کشور» منصوب کرد.
* انتصاب دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
رئیسجمهور 12 دی، در حکمی حجت الاسلام و المسلمین دکتر"سید سعیدرضا عاملی" را برای مدت چهار سال به عنوان «دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی» منصوب کرد.
* استعفای قاضیزاده هاشمی؛ انتصاب نمکی
رئیسجمهور 13 دی استعفای سید حسن قاضیزاده هاشمی (وزیر وقت بهداشت) را پذیرفت و سعید نمکی را به سرپرستی این وزارتخانه تعیین کرده بود؛ پس از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به نمکی در تاریخ 15 بهمن، پس از گذشت 32 روز از پذیرش استعفای قاضیزاده هاشمی، طی حکمی «سعید نمکی» را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب کرد.
* انتصاب رئیس سازمان نظام روانشناسی
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در حکمی «محمد حاتمی» را برای مدت چهار سال به عنوان «رئیس سازمان نظام روانشناسی» منصوب کرد.
منبع: تسنیم