حسین بختیاری:

شرکت‌های فناور نیازمند استفاده از نوآوری‌های بیرونی برای رشد هستند

شناسه خبر: 14945 سرویس: کسب و کار

حسین بختیاری اظهار داشت: با توجه به رشد روزافزون دانش در زندگی، شرکت‌های فناور نباید تنها به تحقیقات و نوآوری‌های درونی خود بسنده کنند چرا که این شرکت‌ها اگر به صورت دائم نوآوری که نیروی محرکه هر صنعت است را نداشته باشند به سرعت مزیت خود را از دست داده و از رده خارج می‌شوند.


وی با بیان اینکه وجود نقاط ضعف در فرآیند دستیابی، نوآوری بسته را به سمت باز سوق داده است، افزود: "نوآوری باز" یک فرآیند تقسیم شده، هدفمند در درون و بیرون از مرز‌های سازمان است که با استفاده از مکانیزم‌های مالی و غیر مالی در راستای مدل کسب و کار سازمان به کار گرفته می‌شود.
معاون تجاری‌سازی پارک‌ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی بیان کرد: نوآوری باز، امکان تبادل دانش و بینش تجاری با دانشگاه‌ها و موسسات عمومی را فراهم می‌کند و دسترسی بیشتر و سریع‌تر به منابع علمی، تسریع در تحقق و تکمیل فرآیندهای نوآوری، فرصت بهتر برای تصمیم‌گیری برای ریسک، کاهش هزینه‌ها و ارزش آفرینی به نحو اقتصادی‌تر از مزایای نوآوری باز است.
بختیاری با بیان اینکه نوآوری باز به سه مدل درون به بیرون، بیرون به درون و ترکیبی تقسیم می‌شود، تصریح کرد: نوآوری باز بیرون به درون، دانش خارجی را برای بهبود نوآوری در درون سازمان از یک محیط کسب و کاری و یا علمی فراهم می‌کند در حالی که نوآوری باز درون به بیرون به دنبال فرصتی برای اشتراک‌گذاری دانش در سازمان یا شرکت با محیط بیرون برای ایجاد ارزش افزوده برای سازمان را فراهم می‌کند.
وی با اشاره به تفاوت اختراع و نوآوری گفت: نوآوری، اختراعی است که دارای ارزش و منفعت اقتصادی است و مخترع کسی است که محصول جدیدی را ابداع می‌کند.
معاون تجاری‌سازی پارک‌ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی اظهار کرد: تجاری‌سازی به معنای انبوه‌سازی نوآوری است و یک محصول زمانی ارزشمند است که بتوان آن را به تولید انبوه رساند و تقاضا برای آن محصول وجود داشته باشد.

بختیاری با اشاره به نوآوری تدریجی و بنیادی باید بتواند تغییر اساسی و یا تحولی در زندگی انسان به وجود آورد، تصریح کرد: فناوری‌ها دارای عمر محدودی هستند بنابراین باید به هر محصولی در گذر زمان امکانات جدیدی از طریق نوآوری خود یا افراد دیگر اضافه شود تا از چرخه خارج نشود و افول نکند.
وی افزود: در الگوی "نوآوری بسته" که منطق اصلی آن تمرکز درونی است، فرآیند‌ها و استعداد‌های فکری کاملا تحت کنترل سازمان و در داخل مرزهای آن نگهداری می‌شوند و کسی در خارج از سازمان از آن اطلاعی ندارد.
معاون تجاری‌سازی پارک‌ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی بیان کرد: نیاز به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ، سهم بازار مطلوب، هزینه‌های بالای حق امتیاز و سرعت کم از نقاط ضعف نوآوری بسته است و برای تبدیل نوآوری بسته به باز باید عوامل درونی و زیرساختی و فرهنگ‌سازی‌های لازم مد نظر قرار گیرد.



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی