۲ ماهواره‌ ایرانی بخش خصوصی برای پرتاب به روسیه ارسال شد

ماهواره‌های ایرانی "کوثر" و "هدهد" که ساخت یک شرکت دانش‌بنیان بخش خصوصی است، برای پرتاب به مدار زمین به کشور روسیه ارسال شدند؛ پرتاب این ماهواره‌ها یک نقطه عطف در تاریخ صنعت فضایی ایران است چراکه نخستین حرکت جدی بخش خصوصی فضایی ایران محسوب می‌شود.

2 ماهواره‌ ایرانی بخش خصوصی برای پرتاب به روسیه ارسال شد
تلسکوپ جیمز وب سیاره‌ای با جو "بخار آب داغ" کشف کرد

تلسکوپ جیمز وب سیاره‌ای با جو "بخار آب داغ" کشف کرد

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، سیاره‌ای (دوبرابر زمین) را کشف کرده‌اند که جو آن کاملاً از بخار آب داغ تشکیل شده است؛ این کشف، احتمال وجود آب در سیارات فراخورشیدی را تقویت کرده و به جستجوی حیات فرازمینی امیدوارکننده‌تر شده است.

قرارداد 1000 میلیارد تومانی سازمان فضایی با شرکت‌های خصوصی

قرارداد ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان فضایی با شرکت‌های خصوصی

رییس سازمان فضایی ایران گفت: سازمان فضایی تاکنون بالای یک هزار میلیارد تومان قرارداد با بخش خصوصی منعقد کرده و مناقصات دیگری نیز تا پایان سال برگزار خواهد شد چراکه ما به حرکت جمعی در این صنعت باور داریم و معتقدیم همه ظرفیت‌ها باید پای کار بیایند.

جمع‌آوری ۳ "پتابایت" داده‌های ماهواره‌ای توسط سایت ورامین

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح از دریافت داده‌های ماهواره‌ای از سال ۱۳۸۱ در سایت سپهر ورامین خبر داد و گفت: این سایت تاکنون حدود ۳ پتابایت داده‌های تصویری ماهواره‌ای جمع‌آوری کرده است و اکنون به تجهیزات جدیدی مجهز شده است.

جمع‌آوری 3 "پتابایت" داده‌های ماهواره‌ای توسط سایت ورامین
برافراشتن پرچم ایران در مدار ژئو با ماهواره پژوهش 3

برافراشتن پرچم ایران در مدار ژئو با ماهواره پژوهش۳

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره "پژوهش۳" یک ماهواره مخابراتی است که در مدار ۳۶۰۰۰کیلومتری زمین (ژئو) قرار می‌گیرد، این ماهواره برای تست گیرنده‌ها و فرستنده‌های مخابراتی طراحی شده است و مناقصه آن در سال جاری اجرا می‌شود.

تصاویر تلسکوپ اقلیدس از 1500 میلیارد ستاره در جهان اولیه!

تصاویر تلسکوپ اقلیدس از ۱۵۰۰ میلیارد ستاره در جهان اولیه!

تصاویر خیره‌کننده تلسکوپ فضایی اقلیدس که توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) اداره می‌شود، دریچه‌ای نو به سوی جهان اولیه گشوده است! این تصاویر خوشه‌ای عظیم از بیش از ۱۵۰۰ میلیارد ستاره تنها را در فاصله ۲۴۰ میلیون سال نوری نشان می‌دهد.

بزرگترین سیاهچاله در نزدیکی کره زمین کشف شد!

بزرگترین سیاهچاله در نزدیکی کره زمین کشف شد!

دانشمندان یک سیاهچاله غول‌پیکر کشف کرده‌اند که نه تنها بزرگ‌ترین سیاهچاله ستاره‌ای در کهکشان ما بلکه به طرز شگفت‌انگیزی به ما نیز نزدیک است! این سیاهچاله عظیم که تنها ۲۰۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد، یکی از نزدیک‌ترین سیاهچاله‌های شناخته شده است.

پژوهشگاه هوافضا؛ مرکزی برای تحقق اهداف فضایی کشور

پژوهشگاه هوا و فضا ذیل وزارت علوم تشکیل و آغاز به کار کرد. از جمله اهداف پژوهشگاه می‌توان به شناسایی و معرفی فناوری‌های هوافضایی و همکاری با سازمان‌ها و نهادهای مربوط برای دستیابی به آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینه هوافضا اشاره کرد.

پژوهشگاه هوافضا؛ مرکزی برای تحقق اهداف فضایی کشور
ماهواره‌های "ناهید2، سامان 1 و پارس 1" در 1403 پرتاب می‌شوند

ماهواره‌های "ناهید۲، سامان ۱ و پارس ۱" در ۱۴۰۳ پرتاب می‌شوند

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: اتمام نمونه دوم ماهواره پارس۱، تکمیل تست‌های نهایی ماهواره ناهید۲ و سامان۱ و آماده‌سازی آنها برای پرتاب و نیز تجاری‌سازی دستاوردها در سطح بین‌المللی از دیگر برنامه‌های مهم پژوهشگاه در سال ۱۴۰۳ است.

"ایران" در میان ۱۲ کشور دارای چرخه کامل ساخت تا پرتاب ماهواره و ششمین کشور موفق در پرتاب موجود زنده به فضا

از میان کشور‌های صاحب چرخه فضایی تاکنون ۶ کشور موفق به پرتاب موجودات زنده به فضا شده‌اند و در حوزه ماهواره‌بر صرفاً ۱۲ کشور توانمندی طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌بر را دارند که ایران یکی از این ۱۲ کشور در جهان است.

Default Image

ماهواره در آستانه پرتاب "ناهید ۲" گام بلند ایران برای دستیابی به ماهواره‌های مخابراتی زمین‌‌آهنگ + تصاویر

ماهواره ناهید ۲ نخستین گام کشورمان از برنامه راهبردی دستیابی به ماهواره مخابراتی زمین آهنگ است؛ ماهواره ناهید ۲ با جرم ۱۲۰ کیلوگرم توسط پرتابگر سیمرغ در مدار ۵۰۰ کیلومتری با شیب ۵۶ درجه تزریق خواهد شد.

Default Image

برگزیده
یاداشت