اخرین اخبار کرونا در ایران|رشد ۲۹۲.۹۵ درصدی نرخ ابتلا از ۱۳ فروردین در پیک هفتم / کودکان ناقلان شیرین زبان+ نقشه و نمودار

شناسه خبر: 107461 سرویس: استانها

روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه درحالی نسبت به ابتدای ماه ادامه دارد که بررسی آماری نسبت به سیزدهم فروردین نشان می‌دهد این روند با شیب تند اما کاملا زیرپوستی و در سایه بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی ادامه داشته و نقطه آغاز پیک هفتم کرونا شده است.


به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، درشرایطی که اوایل سال نرخ ابتلای روزانه کرونا دو رقمی شده بود و تقریباً روزهای بدون فوتی کرونا روز به روز بیشتر می‌شد یکباره ورق برگشت و با آغاز فصل تابستان جهش ناگهانی نرخ ابتلای روزانه نکته‌ای نکران کننده شد و در واقع زنگ هشدار احتمال طغیان مجدد بیماری را به صدا در آورد.
در این شرایط کارشناسان بهداشت و درمان هرچند همواره تاکید بر فعال بودن آتش زیرخاکستر کرونا در سراسر کشور داشتند اما واقعیت امر اینجاست که بی‌توجهی و عادی انگاری هموطنان نسبت به رعایت پروتکل‌ها عاملی شد که دوباره این شعله‌های پراکنده یکباره زبانه کشید و دوباره شاهد سه رقمی شدن نرخ ابتلای روزانه شدیم تاجایی که روز گذشته برخی کارنشاسان حتی پیش‌بینی کردند بازگشت نرخ فوتی سه رقمی هم در آینده نزدیک دور از انتظار نیست.
این گروه تاکید دارند اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و البته تکمیل فرآیند واکسیناسیون بخصوص برای افرادی که حداقل 6 ماه از تزریق دُز سوم آنها گذشته واقعیتی است که هموطنان نباید فراموش کنند چون این کم هزینه‌ترین راهکار مدیریت کرونا در پیک هفتم با فعالیت گسترده زیرسویه‌های ویروس اومیکرون است.
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,
احتمال‌3‌رقمی‌شدن مرگ‌های کرونا
حمیدسوری، اپیدمیولوژیست با اشاره به این بالاترین تعداد فوتی‌ها مربوط به دوم فروردین با 73مورد بوده و اکنون بعد از 134 روز، جدیدترین تعداد فوتی‌ها روزانه 75 نفر اعلام شده اظهار داشت: این تغییر معنادار نشان دهنده کاهش چشمگیر رعایت پروتکل‌ها از سوی هموطنان است که نباید در شرایط فعلی با توجه به برنامه‌های ایام محرم نادیده گرفته شود.
سوری در ادامه تاکید کرد: در این ایام هموطنان بخصوص آنهایی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند یا به قول معروف جزو افراد پرریسک شناخته می‌شوند باید علاوه بر تکمیل واکسیناسیون با دُز یادآور و رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی نسبت به سلامتی خود حساس‌تر باشند.
به گفته وی افراد بالاتر از 60 سال، کودکان و البته بانوان باردار جزو افرادی هستند که در این ایام باید نسبت به سبک زندگی خود دقت بیشتری داشته باشند و براساس شرایط همه‌گیری برنامه‌های روزانه خود را تدوین کنند و البته رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی را هم در دستور کار داشته باشند.
به نظر این اپیدمولوژیست کشور از نظر جمعیت در طول این پاندمی بیش از 30ماهه معمولاً جزو 10 تا 15کشور اول دنیا به لحاظ مرگ‌ومیر و عوارض اپیدمی بوده است. درحالی‌که نباید چنین باشد.
سوری همچنین معتقد است در شرایطی که هر روز به تعداد فوتی‌ها، بستری‌های جدید و مبتلایان اضافه می‌شود، همچنان توصیه بر تزریق دوز یادآور است، درحالی‌که به استناد آمارها، میزان واکسیناسیون برای دوزهای سوم و چهارم در کشور پایین است.
تغییرات معنادار آماری
این درحالی است که روز گذشته انتشار آمارهای روزانه در سیزدهمین روز از مرداد 1401 این واقعیت را رسما نشان داد که نباید ویروس منحوس را دستکم گرفت و به آن بی‌تفاوت بود چون اگر بخواهیم روند فعالیت این ویروس را در سراسر ایران از ابتدای سال درنظر داشته باشیم می‌بینیم همواره در مدار صعود آنهم کاملاً زیرپوستی بوده است.
برای یافتن واقعیت فعالیت ویروس منحوس از روز سیزدهم فروردین تا دیروز فقط کافی است به نرخ ابتلای روزانه توجه داشته باشیم تا دریابیم این شاخص رشدی معادل 292.95 درصد داشته و از 36 مورد روزانه در ابتدای دوره مورد نظر به نزدیک 7450نفر رسیده است.
به گفته کارشناسان این افزایش درواقع آغاز حرکت دمینوی همه‌گیری آنهم در پیک هفتم است چون در مقایسه سایر شاخص‌ها می‌بینم همواره روند صعودی ادامه دار است به عنوان مثال در بخش بستری در مراکز درمانی هم شاهد رشدی معادل 288.95 درصد هستیم و رقم 326 مورد روزانه یکباره به 1268 نفر رسیده و همچنین واقعیت نگران کننده اینجاست که می بینیم نرخ موارد فوتی روزانه در میانه پیک هفتم رشدی معادل 118.91 درصد را تجربه کرده و از 37 مورد روزانه نزدیک به سه برابر شده و روز گذشته 81 نفر از هموطنان مشخصاً به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دنیا رفته‌اند.
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,
مراقب مزمن شدن کرونا باشیم
مسعود مردانی، عضو ستاد مقابله با کرونا نیز چندی پیش در گفت‌وگو با خبرنگاران تاکید کرد: 30 درصد از افرادی که مبتلا به زیرسویه جدید کرونا می‌شوند، ممکن است به‌ عارضه کرونای مزمن مبتلا شوند که ضعف، سستی بدن، شکم‌درد، کلیه‌درد، سردرد و ریزش شدید مو را برای فرد به همراه دارد.
مردانی، همچنین تصریح کرد: درحال حاضر کشور ما و جهان با بازگشت کرونا با یک زیرسویه جدید به نام BA.5 و BA.4 روبه‌رو شده است که همین امر باعث شده که آمار مبتلایان و بستری‌های کرونا با روند افزایشی روبه‌رو شود.
وی با اشاره به تغییر معنادار تعداد شهرستان‌های پرخطر یا همان قرمز کرونایی در سراسر ایران، افزود: ویژگی این زیرسویه جدید نسبت به زیرسویه‌های جدید انتقال بالای سریع آن است، اما میزان مرگ‌ومیر و بستری در قسمت مراقبت‌های ویژه کمتر از سویه‌های دیگر کرونا است.
این عضو ستاد مقابله با کرونا معتقد است: دو رقمی شدن آمار فوتی‌های کشور و میزان بستری‌های کرونا در کشور، کم بودن میزان مرگ‌ومیر، بستری و بستری در قسمت مراقبت‌های ویژه ICU این سویه را نقض نمی‌کند، بلکه علت اصلی این است که میزان شیوع این زیرسویه نسبت به سویه‌های قبلی بالاتر است و همین امر باعث شده که فکر کنیم میزان کشندگی این زیرسویه بالا است در صورتی که میزان کشندگی و تعداد بستری این زیرسویه برحسب جمعیت مورد ابتلاء نسبت به سویه‌های قبلی کرونا بسیار پایین‌تر است.
وی ادامه داد: دورقمی شدن آمار فوتی‌های کشور و افزایش بستری‌های کرونا در کشور بیشتر مربوط به افراد واکسن نزده و افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند قلب و عروق، بیماری‌های خاص و غیره است.
مردانی با اشاره به اینکه اکنون چیزی به عنوان سرماخوردگی نداریم، اضافه کرد: علائم ابتلاء به زیرسویه BA.5 و BA.4 بدن‌درد، کمردرد، دردهای کلیوی، ضعف بدنی شدید است در صورتی که در سویه‌های قبلی کرونا علائم آن سرفه شدید، و افزایش دمای بدن، تب بالا و مهم‌تر از همه تنگی نفس بود.
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,
کودکان را دریابیم
از سوی دیگر کارشناسان براین باورند که بی‌توجهی برخی والدین نسبت به واکسیناسیون کودکان در محدوده سنی مورد تایید وزارت بهداشت نیز باعث شده تا در میان مبتلایان جدید کرونا که به بخش درمانی مراجعه می‌کنند تعداد کودکان چشمگیر باشد.
به گفته این گروه البته دلیل دیگری که کودکان در این دوره از اپیدمی کرونا بیشتر بیمار می‌شوند موضوع قدرت سرایت بسیار بالای ویروس امیکرون و زیرسویه‌های ان است که در سایه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی والدین و البته کودکان مشکل آفرین شده است.
این گروه تاکید می‌کنند دورهمی‌های خانوادگی اکنون به نوعی باعث شده تا کودکان به عنوان ناقلان شیرین زبان شناخته شوند به این دلیل که بسیاری از این گروه سنی نه تنها هیچ علائمی از کرونا ندارند بلکه کاملاشاداب و سرحال مشغول بازی در میان دیگر افراد خانواده هستند و همین روند عاملی در دست به دست شدن ویروس و نهایتا شکل‌گیری خوشه‌های جدید بیماری شده است.
Default Image

 
 
استان کرمان/ تعداد کل موارد بستری در مراکز درمانی 221 نفر شد
براساس آخرین به روزرسانی‌های نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان همچنان 13 مورد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 4 به 6 شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 6 به 4 کاهش پیدا کرده است و متاسفانه دیگر هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 95 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمان داشتیم که از این تعداد 48 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 7 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 24 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 7 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 9 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 221 نفر است، گفت: تعداد فوتی‌های قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان یک مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 717 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 350 هزار و 584 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 84 هزار و 3 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 908 هزار و 118 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 55 هزار و 932 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,
استان خراسان رضوی/ افزایش 25 درصدی بیماران کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه
محمد پهلوان کاشی‌، رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس ،با اشاره به افزایش 25 درصدی تعداد بیماران مبتلا به کرونا بستری در بخش های مراقبت ویژه استان خراسان رضوی، نسبت به ده روز گذشته اظهارداشت: بر اساس بررسی های انجام شده، بیشتر بیماران بستری بدحال، یا واکسنی دریافت نکرده اند و یا واکسیناسیون نافص داشته اند.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر133 بیمار مبتلا به کرونا در بخش های مراقبت ویژه استان خراسان رضوی بستری هستند که 113 نفر از این تعداد در محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.
وی با بیان اینکه روند بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا در استان خراسان رضوی افزایشی است خاطر نشان کرد: در حال حاضر 594 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که 443 نفر از این بیماران در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهدمقدس  افزود: طی یک روز گذشته 198 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که 153 نفر  از این بیماران در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری شدند.
دکتر پهلوان کاشی با بیان اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی برای خدمات رسانی به بیماران در آمادگی کامل هستند تصریح کرد: طی شبانه روز گذشته 780 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز منتخب کرونا و یا اورژانس بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس مراجعه کردند.
 
 
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,
 
 
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,
 
 
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,
درحال تکمیل...
کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی